Καθαρισμός Χαλιών

Καθαρισμός και φύλαξη χαλιών & μοκετών

Παραλαβή χαλιών για καθαρισμό

Με ένα απλό τηλεφώνημα εξειδικευμένο συνεργείο παραλαμβάνει τα χαλιά σας  με την καλύτερη δυνατή συνέπεια, με ιδιόκτητα οχήματα τα οποία βρίσκονται on line με την εταιρεία για την άμεση εξυπηρέτησή σας. Τα παραλαμβανόμενα είδη κωδικοποιούνται με αδιάβροχη ετικέτα με κωδικό barcode που τα συνοδεύει μέχρι την παράδοσή τους. Με τον τρόπο αυτό εκμηδενίζεται  το ενδεχόμενο λάθους, μιας και το κάθε χαλί έχει την δική του ταυτότητα.

Τίναγμα

Ο καθαρισμός των χαλιών γίνεται άμεσα μετά την παραλαβή τους. Το χαλί αφού ελεγχθεί προσεκτικά εισάγεται από την ανάποδη επιφάνεια του στο ειδικό μηχάνημα τινάγματος με γρήγορες απαλές δονήσεις και με ταυτόχρονη αναρρόφηση για να αφαιρεθούν σκόνη, άμμος και γενικά όλοι οι στερεοί ρίποι που έχουν συσσωρευτεί στο βάθος του πέλματος. Στη συνέχεια διαχωρίζεται σε: μηχανοποίητο ή χειροποίητο.

καθαρισμός χαλιών
καθαρισμοι χαλιων

Καθαρισμός χαλιων

Με σεβασμό  και φροντίδα καθαρίζουμε τα χαλιά σας με τα τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα για να μπορούμε να εγγυηθούμε το τέλειο αποτέλεσμα. Ο καθαρισμός των χαλιών γίνεται μόνο με προϊόντα αντιαλλεργικά και βιοδιασπώμενα που είναι ασφαλή για την υγεία και το περιβάλλον.

Ανάλογα με την ποιότητα του χαλιού σας, καθορίζεται ο τρόπος με τον οποίο θα καθαριστεί:

  • ΣΤΕΓΝΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΑ  ΧΑΛΙΩΝ (DRY CLEAN):

Ενδείκνυται για χαλιά με φυτικές βαφές, χειροποίητα, περσικά, Τούρκικα και για πολύ ευαίσθητα χαλιά που δεν δέχονται καθόλου νερό όπως τα μεταξωτά. Με αυτή τη διαδικασία αποκαθίσταται το πέλος και ξαναζωντανέυουν τα χρώματα.

  • ΥΓΡΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΑ  ΧΑΛΙΩΝ (WET CLEAN):

Στην αρχή της πλύσης μαζί με το απορρυπαντικό ψεκάζεται και το απολυμαντικό (βιοκαθαρισμός) για  βαθύ αντιμικροβιακό καθαρισμό και εξουδετέρωση των μικροοργανισμών (ακάρεα) χωρίς να φθείρονται οι ίνες του χαλιού. Τέλειο καθάρισμα με οικολογικά αντιαλλεργικά απορρυπαντικά, άφθονο νερό, αλλά και εξουδετέρωση κατάλοιπων ακόμη και από προηγούμενους καθαρισμούς. Έτσι τα χαλιά αποκτούν βελούδινη υφή, ευχάριστο άρωμα και τα χρώματα τονώνονται επανακτώντας τη φυσική τους ζωντάνια.

Αφύγρανση

Μετά την διαδικασία του ελεγχόμενου καθαρισμού, το κάθε χαλί τοποθετείται σε εξειδικευμένο φυγοκεντρικό στεγνωτήριο για την απομάκρυνση της περιττής υγρασίας αποκλείοντας την παραμικρή  πιθανότητα να αλλοιωθούν τα χρώματα ενώ τα κρόσσια γίνονται πεντακάθαρα και δείχνουν σαν καινούρια.

Άπλωμα – Στέγνωμα

Τα χαλιά σας απλώνονται σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους μακριά από ήλιο αέρα ή βροχή για φυσικό και υγιεινό στέγνωμα μακριά από τις βλαβερές υπεριώδης ακτινοβολίες UV ελέγχοντάς τα συνεχώς, με ειδικά υγρόμετρα  μηδενίζοντας έτσι τον κίνδυνο ξεθωριάσματος.

Συσκευασία

Στα ειδικά μηχανήματα συσκευασίας γίνεται ο τελευταίος έλεγχος του κάθε χαλιού για να διαπιστώσουμε το άψογο αποτέλεσμα μετά τον καθαρισμό . Ύστερα τα χτενίζουμε διεξοδικά για να πάρουμε το περιττό χνούδι. Μετράμε ηλεκτρονικά την υγρασία και τις διαστάσεις τους συσκευάζοντάς τα σε ειδικές διάτρητες θήκες που τους επιτρέπει να αναπνέουν.

Αποθήκευση, Φύλαξη & Ασφάλεια

Τα χαλιά σας τοποθετούνται σε ειδικά ράφια έτσι ώστε να μην τσακίζουν καθ’όλη τη διάρκεια της φύλαξης τους μακριά από τον κίνδυνο της υγρασίας σε χώρους ασφαλισμένους όπου φυλάσσονται σε 24ωρη βάση.

καθαριστηρια χαλιων

Παράδοση καθαρισμένων χαλιών

Όπως και στην παραλαβή έτσι και στην παράδοση μας τηλεφωνείτε και άμεσα σας παραδίδουμε τα χαλιά σας με την καλύτερη δυνατή συνέπεια.